Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”).

zamknij

Theme Settings

Mode Layout
Curent color
Active color
Choose your colors
Curent Color:
Reset

Bestsellery

Ostatnie wpisy

#htmlcaption1 #htmlcaption2 #htmlcaption3
Niesamowite właściwości Olejku Różanego.

Niesamowite właściwości Olejku Różanego.

Ogólny 0 Komentarze sty 20, 2023

Witajcie kochani,

Czy wiecie, że aby uzyskać 1kg olejku różanego, należy zużyć nawet do 5-u ton różanych płatków? Niesamowite, z tego powodu olejek różany jest jednym z najdroższych olejów zapachowych na świecie. Jego cena wynika z bardzo skomplikowanego procesu tworzenia. Olejek różany jest pozyskiwany z płatków róży damasceńskiej, uprawianej na terenie Bułgarii. 

Olejek różany eteryczny, jest bardzo wydajny i możne go stosować do:

1. masażu - 3-4 krople olejku różanego w połączeniu z łyżką oliwy z oliwek będzie świetnym olejkiem do masażu obolałych mięśni;

2. kąpieli - wystarczy wlać dwie krople olejku różanego do wanny, a kąpiel zamieni się w pełną zapachowych doznań przyjemność. Kąpiel z olejkiem różanym relaksuje, pozwala zregenerować siły po ciężkim dniu.

3. aromaterapia - do specjalnego kominka aromaterapeutycznego należy dodać 5 kropli olejku różanego, rozcieńczonego 2 łyżkami wody;

4. kosmetyki drogeryjne - warto do wszystkich używanych kosmetyków pielęgnacyjnych dodać 6-7 kropli olejku. Dzięki temu zabiegowi wzmocni się działanie nawilżające;

5. kosmetyki domowe - olejek różany polecany jest młodzieży na etapie szybkiego wzrostu i kobietom przed lub po ciąży. Wcierany w skórę, widocznie zmniejsza rozstępy i zapobiega powstawaniu nowych.

Właściwości olejku różanego: Olejek różany ma właściwości antyseptyczne i przeciwzapalne. Koi cerę wrażliwą, a zmęczonej i szarej dodaje blasku. Korzystnie wpływa na rozszerzone naczynka krwionośne, ponieważ wzmacnia je i zmniejsza zaczerwienienia.

Olejek różany wykorzystuje się w łagodzeniu dolegliwości bólowych spowodowanych menstruacją. Ulgę przynosi wmasowanie kilku kropli w podbrzusze. Polecany jest przy silnych i przewlekłych bólach migrenowych, łagodzi nudności wynikające na przykład z choroby lokomocyjnej. Jako jeden z niewielu olejków eterycznych może łagodzić oparzenia powstałe w wyniku promieniowania radioaktywnego.

Świetnie sprawdza się przy skórze suchej. Zawiera witaminę E i C oraz nienasycone kwasy tłuszczowe. Dodany do kosmetyków do cery suchej, odwodnionej lub cery dojrzałej znakomicie ją odżywia, wygładza, nawilża i zmniejsza zmarszczki, zwłaszcza mimiczne.

Olejek poprawia stan skóry starzejącej się - wygładzając zmarszczki i zwiększając jej jędrność. A dodany do kremów pod oczy zmniejsza opuchliznę i usuwa objawy zmęczenia.

Przy cerze trądzikowej zaś, wykorzystywany jest do leczenia wszelkich zmian zapalnych skóry, rozjaśniania przebarwień, normalizacji gruczołów łojowych, a także redukcji blizn potrądzikowych.

Działa również jako afrodyzjak. Jego zapach wydobywający się z kominka aromaterapeutycznego może być sposobem na niskie libido i urozmaicenie swojego życia seksualnego. 

W sklepie Mydlarnia Venus znajdziecie wiele kosmetyków z olejkiem różanych, między innymi: Lekki mus różany z różą damasceńską i pantenolem do ciała, wosk zapachowy różany ogród, Szampon różany nawilżający – do każdego rodzaju włosów, naturalne mydło z olejem różanym – relaksujące i wiele innych. Poniżej link do wszystkich produktów z olejkiem różanym.

https://tiny.pl/wpl3p

Pozdrawiamy serdecznie

Zespół Mydlarnia Venus

Zostaw swój komentarz

*
**nie zostanie opublikowany
*Twój adres url http://
*